الاثنين، 28 سبتمبر 2020

طريقه فتة الكوارع

طريقة عمل فتة الكوارع المصرية

 مكونات بسيطه لعمل فتة من الكوارع على الطريقة المصرية و قدميها مع الخضروات بطريقة متميزة و مذاق شهى و كل هذا الان من خلال الوصفة المميزة

المقادير:

  • كيلو من الكوارع البقرى
  • كرفس مقطع الى مكعبات
  • جزر مكعبات
  • 2 ورقة لورى
  • 4 حبات من الهيل
  • 2 خبز عربى
  • 2 كوب ارز ناضج
  • 2 معلقة كبيرة سمنة
  • معلقة صغيرة ثوم مفروم
  • معلقة كبيرة خل ابيض
  • كوب من الصلصة
  • ملح و فلفل

طريقة التحضير:

الطريقة :
1 – نقوم بغسل الكوارع باتلماء و الدقيق و الخل
2 – نضعها فى الماء المغلى لمدة 3 دقاتئق فقط
3 – نزيلها و نضعها فى حلة بها ماء على النار مع البصل و الجزر و الكرفس
4 – نضيف اليهم الورق اللورىة و الحبهان و نتبلهم بالملح و الفلفل
5 – نتركهم حتى الغليان لمدة ساعة تقريبا
6 – نضع الخبز المحمص فى طبق التقديم و نصب عليه مرق الكوارع
7 – نضيف اليهم صلصة الطماطم بعد ان نضع الارز عليها
8 – نضيف اليها قطع الكوارع و تقدم الهنا و الشفا
  Read more...

This article is copyright ©  مطبخ استراحة حواء


معجنات

0 التعليقات:

إرسال تعليق