مكونات بسيطه لعمل فتة من الكوارع على الطريقة المصرية و قدميها مع الخضروات بطريقة متميزة و مذاق شهى و كل هذا الان من خلال الوصفة المميزة
المقادير:
-
كيلو من الكوارع البقرى
-
كرفس مقطع الى مكعبات
-
جزر مكعبات
-
2 ورقة لورى
-
4 حبات من الهيل
-
2 خبز عربى
-
2 كوب ارز ناضج
-
2 معلقة كبيرة سمنة
-
معلقة صغيرة ثوم مفروم
-
معلقة كبيرة خل ابيض
-
كوب من الصلصة
-
ملح و فلفل
طريقة التحضير:
الطريقة :
1 – نقوم بغسل الكوارع باتلماء و الدقيق و الخل
2 – نضعها فى الماء المغلى لمدة 3 دقاتئق فقط
3 – نزيلها و نضعها فى حلة بها ماء على النار مع البصل و الجزر و الكرفس
4 – نضيف اليهم الورق اللورىة و الحبهان و نتبلهم بالملح و الفلفل
5 – نتركهم حتى الغليان لمدة ساعة تقريبا
6 – نضع الخبز المحمص فى طبق التقديم و نصب عليه مرق الكوارع
7 – نضيف اليهم صلصة الطماطم بعد ان نضع الارز عليها
8 – نضيف اليها قطع الكوارع و تقدم الهنا و الشفا
1 – نقوم بغسل الكوارع باتلماء و الدقيق و الخل
2 – نضعها فى الماء المغلى لمدة 3 دقاتئق فقط
3 – نزيلها و نضعها فى حلة بها ماء على النار مع البصل و الجزر و الكرفس
4 – نضيف اليهم الورق اللورىة و الحبهان و نتبلهم بالملح و الفلفل
5 – نتركهم حتى الغليان لمدة ساعة تقريبا
6 – نضع الخبز المحمص فى طبق التقديم و نصب عليه مرق الكوارع
7 – نضيف اليهم صلصة الطماطم بعد ان نضع الارز عليها
8 – نضيف اليها قطع الكوارع و تقدم الهنا و الشفا
This article is copyright © مطبخ استراحة حواء
معجنات
0 التعليقات:
إرسال تعليق